BorMánia Borkereskedés

Toronyi Pince , Szekszárd


Szőlőskertjeik a történelmi múltú szekszárdi borvidéken találhatók.
A borvidék sokszínűségét kihasználva, a dűlőik termését külön kezelve, hozamkorlátozással dolgozzák fel a legmagasabb minőség elérése érdekében.

Választékukat a hazai fajták adják – kadarka, kékfrankos, zweigelt, zenit – melyekből a jövőben a száraz vörösborok mellett rozé és fehérbor is készül majd nagyobb mennyiségben.

A területek nagy része Csötönyi-völgyben található, dél-nyugati fekvésű 18-20 éves ültetvények. Itt elsősorban kékfrankos és kisebb mennyiségben zweigelt terem.
A Decsi hegyen az Aranydombon kékfrankos ültetvény van, amely a legkorábban – 2001-ben – vásárolt birtok. Előnyös fekvése miatt magas minőségű termést ad.
A dél-keleti fekvésű Kadarka ültetvény a Cinka dűlőben található, 13 pászta. A hagyományos művelésmód eredményeként különleges fűszeres, testes, színanyagban gazdag bor készül belőle.
A Gesztenyés dűlőben észak-nyugati lejtőn található a 20-22 éves ültetvény melyről a jövőben fehér bort fognak készíteni. Az itt termő zenit megbízható, minden évben kiváló minőséget adó ültetvény.
Toronyi Pince  - Kadarka 2017 | bormania.hu
3 050 Ft