Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


Királyudvar

Királyudvar

A Tokaji bortermelés hosszú történelmének középpontjában állt a Királyudvar.

A 11-dik században a Királyudvar látta el a Tokaji borokkal a Magyar Királyi udvart. A Tokaj aranykora alatt a 16-dik századtól a 18-dik századig a birtok borai segítették megteremteni a legendát a Tokaji borokról. Az 1711-es Szabadságharc után az Uralkodóház visszakövetelte a Királyudvart és irányította a birtokot a következő két évtizedben. Az Első Világháborút követően a birtok volt a központja a Tokaji borok készítésének kutatásában. A Második Világháborút követően a birtok megtört és a Királyudvar kegyetlen elhanyagoltságnak indult.

1997-ben Anthony Hwang megvásárolta a Királyudvart és visszaállította az eredeti állapotába. Első osztályú szőlőterületeket módszeresen szerezte meg.

2003-ban a cég forgalomba hozta híres egyedülálló dűlőjéből az 1999 Lapis Aszúját. Azóta a Királyudvar Lapis Aszúja az összes Tokaji Aszú minőségi mércéjévé vált. 2006-ban bevezették a Királyudvar Sec-et, megmutatva a borvilágnak, hogy Tokaj ismert édes boráról, de elő tud állítani világklasszis száraz borokat is. Napjainkban a Hwang család vezeti a borkészítést a Királyudvarban. A cél, hogy pontos és kiegyensúlyozott borokat készítsenek, amely kifejezi a terroirt.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.
A szállítás további feltételeiről a "rendelés menete" menüpontban tájékozódhat!

Ár
Mennyiség
 
0,50l
f
é
8.000 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére