Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


Szepsy István

Szepsy István

Szepsy Istvánt tartja a szakma Tokaj-Hegyalja vezető borászának, s aki találkozott már vele, személyében egy maximumra törekedő, a minőségben kompromisszumot nem ismerő embert ismerhetett meg. A teljesen családi tulajdonban levő több mint 23 hektáros birtok a következő dűlőkben található: Úrágyában 3,4 ha, Királyban 5 ha, Danczkán 3 ha, Nyulászóban 1,6 ha, Szent Tamáson 3,2 ha, Betsken 1,2 ha, Szepsy-dűlőben 2 ha, Lapisban 1,4 ha, Nyulasban 1,9 ha. Szepsy István nemcsak vallja, hanem munkájában követi is az elvet, miszerint a bor minősége a szőlőben születik meg. A borászati munka - ha rosszul végzik - csak elvehet abból.
Szakmai szigorúság, felkészültség szempontjából egyenrangú versenytársa azoknak a hegyaljai birtokoknak, amelyek mögött a világ legnevesebb borászatai vagy borászati konszernjei állnak.
A szőlőkben domináns a Furmint (58%) és a Hárslevelű (37%), a ma még viszonylag kevés Sárgamuskotály arányát négy éven belül legalább 10%-ra kívánja emelni. A régebbi telepítéseken átlagosan 4700 a tőkék száma hektáronként, az újakon 6400-ig felmegy.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

Ár
 
 
Furmint 2016
0,75l
f
sz
7.690 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére