Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


Orsolya Pince

Orsolya Pince

Ostoros faluban, 9 hektáron gazdálkodó kis családi borászat, melyen a munkát a házaspár: Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán végzi. Ostoros, Eger és Andornaktálya 9 különböző dűlőjében 14 szőlőfajtát termesztenek, köztük olyanokat is, amelyek a filoxéravésszel eltűntek a borvidékről (Ezerjó, Furmint, Csókaszőlő).
A szőlőtermesztésben a legfontosabbnak az alacsony tőketerhelést tartják, annak érdekében, hogy a kellően koncentrált és a termőhelyeik egyediségét kifejező borok születhessenek. A borkészítésben a lehető legnagyobb természetességre törekednek, borászati segédanyagok nélkül mutatják meg, hogy az adott évjáratban az adott dűlőben az adott szőlőfajta mire is volt képes.
Címkéik érdekes színfoltot jelentenek a magyarországi borkínálatban, jól kifejezik a borok máshoz nem hasonlítható egyéniségét és alkotóik lendületét, vidámságát. Dűlőik: Kutyahegy, Tag, Hermány Görbesoros (Ostoros), Sík-hegy, Nagy- Galagonyás, Eged-hegy, Barackos (Eger), Gesztenyés (Andornaktálya). Szőlőfajták: Olaszrizling, Leányka, Viognier, Chardonnay, Furmint, Ezerjó Zweigelt, Pinot Noir, Merlot, Kadarka, Syrah, Kékfrankos, Cabernet Franc, Csókaszőlő. A fajtaborokon kívül, ha az évjárat lehetővég teszi, házasításokat is készítenek. Ilyenkor fehérben az Abrakadabra, vörösben a egri stílusú, sok Kékfrankost tartalmazó Tehéntánc, és a világfajtákból készített újfahordóban érlelt nagy vörös: a Százrejtekű.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

Ár
 
 
Hetedhét vörös 2016
0,75l
v
sz
2.100 Ft

Kadarka(birtok) 2017
0,75l
r
sz
2.990 Ft

Pinot Noir 2016
0,75l
v
sz
3.900 Ft

Sangiovese 2017
0,75l
r
sz
3.900 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére