Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


St. Andrea

St. Andrea

Dr. Lőrincz György az a borász, aki tehetségével folyamatosan elkápráztatja a borrajongókat. A kísérletező kedvű fiatalember a vörösborkészítés tudományát is eredeti gondolatokkal gazdagítja. Amúgy bordoktor, dolgozatát az "Új típusú vörösborok készítése szénsavatmoszférában" címmel védte meg.
De nemcsak az elmélet, hanem a gyakorlat talaján is meglehetősen szabadon mozog. ő a motorja a fiatal egri borászokat összefogó kezdeményezésnek (FESZT), és övé az egri borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő pincészete. Területei Eger környékének legjobb dűlőiben fekszenek. Fehérborainak és rozéjának alapanyagát Gyöngyöspata határában, a Zsolca dűlőben szüreteli. Figyelemre méltó jelenség, ahogy a különböző dűlők egyes borokon keresztül lassan közvetlen ismerősünkké válnak. A birtok nevét (St. Andrea) felesége, Andrea ihlette.
Boraiban szépen ötvözi a modern technológiát, a hosszan tartó kisfahordós érlelést és a tradicionális pinceműveleteket. Vörösborait például kizárólag tojásfehérjével deríti. Lőrincz György továbbra is a Bikavér nevének helyreállítását tartja egyik legfontosabb feladatának, a jövőben ezt szeretné zászlósborrá tenni.
 
Fajtaválaszték: Chardonnay, Olaszrizling, Pinot Gris, Rajnai Rizling, Pinot Blanc, Viognier, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Kékfrankos, Alibernet, Zweigelt.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

Ár
 
 
A kutyafáját 2018
0,75l
v
sz
2.420 Ft

Áldás Bikavér 2016
0,75l
v
sz
3.830 Ft

Merengő Egri Bikavér 2015
0,75l
v
sz
9.590 Ft

Napbor-Egri Csillag 2018
0,75l
f
sz
2.660 Ft

Örökké 2016
0,75l
f
sz
4.990 Ft

Pinot Noir 2016
0,75l
v
sz
3.420 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére