Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


Toronyi György

Toronyi György

Szőlőskertjeik a történelmi múltú szekszárdi borvidéken találhatók.
A borvidék sokszínűségét kihasználva, a dűlőik termését külön kezelve, hozamkorlátozással dolgozzák fel a legmagasabb minőség elérése érdekében.

Választékukat a hazai fajták adják – kadarka, kékfrankos, zweigelt, zenit – melyekből a jövőben a száraz vörösborok mellett rozé és fehérbor is készül majd nagyobb mennyiségben.

A területek nagy része Csötönyi-völgyben található, dél-nyugati fekvésű 18-20 éves ültetvények. Itt elsősorban kékfrankos és kisebb mennyiségben zweigelt terem.
A Decsi hegyen az Aranydombon kékfrankos ültetvény van, amely a legkorábban – 2001-ben – vásárolt birtok. Előnyös fekvése miatt magas minőségű termést ad.
A dél-keleti fekvésű Kadarka ültetvény a Cinka dűlőben található, 13 pászta. A hagyományos művelésmód eredményeként különleges fűszeres, testes, színanyagban gazdag bor készül belőle.
A Gesztenyés dűlőben észak-nyugati lejtőn található a 20-22 éves ültetvény melyről a jövőben fehér bort fognak készíteni. Az itt termő zenit megbízható, minden évben kiváló minőséget adó ültetvény.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

Ár
 
 
Ringató Cuvée 2015
0,75l
v
sz
2.660 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére