Italkínálat

Borok
Pezsgők
Párlatok

Borok

Pezsgők

Párlatok


Magyar borvidékek

 

»

Borászatok

 

»

Külföldi borok

 

»


Kreinbacher Birtok

Kreinbacher Birtok

Kreinbacher Birtokot 2002-ben alapította Kreinbacher József szombathelyi építési vállalkozó. Célja egy presztízsbirtok létrehozása volt a Somlón, ahol lehetőségük nyílik e csodálatos termőtáj éghajlati- és talajadottságainak borokon keresztül történő bemutatására. A megvásárolt területek elsősorban a legkiválóbb fekvésekre koncentrálódnak, vagyis a keleti, déli és nyugati dűlőkre a hegy derekától felfelé. Szaktanácsadóként Szepsy Istvánt és Demeter Zoltánt kérte fel. Jelenleg 20 hektár szőlőterülettel rendelkeznek, ebből 4,5 hektár termő, a többi ültetvényen példaértékű beruházás keretében, a teraszok teljes, eredeti állapotának helyreállításával telepítenek.
Minden területükön max. 1 kg/tőke terheléssel dolgoznak, a szőlőt teljes érésében szüretelik, majd többszöri válogatás után kizárólag egészséges szőlőt dolgoznak fel. Boraikat az első évjáratban 500 l-es, \'light\'-os égetésű, új, magyar tölgyfahordóban erjesztették és érlelték, a 2004-es évjárattól már másodtöltésű hordókat is használnak.

 
Fajtaválaszték: A Somlón korábban jellemző volt vegyes ültetvények létrehozása, így a megvásárolt termő területeik nagy részén szokatlanul széles fajtaválasztékkal találkoztak. furmint, hárslevelű, olaszrizling, juhfark, sárfehér, mézesfehér, ezerjó, szürkebarát, tramini, alexandriai muskotály - hogy csak a leggyakrabban fellelhető fajtákat említsük.

A feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák az ÁFA-t.

Ár
 
 
Juhfark 2016
0,75l
f
sz
2.570 Ft


Vissza
Vissza a lap tetejére